Waarom bloggen als ondernemer een goed idee is

Veel ondernemers beseffen wel dat een blog hun bedrijf vooruit kan helpen, maar laten de nadelen toch overheersen. Want vergt een blog onderhouden niet te veel werk en energie? En haal je dat er wel uit?

Voor mij voelt het concept bloggen zeker niet vreemd aan. Een aantal jaren geleden startte ik mijn persoonlijke blog over de stad Gent – hannaverkent.gent. De combinatie van mijn passie voor schrijven en mijn liefde voor Gent was op dat moment ideaal voor mij. Ook als copywriter schrijf ik regelmatig blogposts voor andere ondernemers. Ik besef meer dan wie ook wat het belang is van een zakelijke blog, dus ik kon zelf niet meer achterblijven.

Want waarom is zakelijk bloggen nu eigenlijk zo voordelig? Ten eerste profileer je je hierdoor als een expert binnen je vakgebied. Met je verschillende blogposts ben je in staat om heel wat facetten van jezelf en je kennis te tonen. Wanneer je steeds je doelgroep voor ogen houdt, ben je in staat om relevante lezers aan te trekken waarmee je een band kan opbouwen en je netwerk kan verruimen. 

Zoekmachineoptimalisatie

Daarnaast kan je door het gebruiken van de juiste zoekwoorden meer verkeer genereren naar je website. Wanneer je op de hoogte bent van waar je ideale klant naar zoekt op Google, kan je hier met je blog handig op inspelen. Jij biedt met je inhoud een antwoord op de vraag en van zodra je potentiële klant op je website vertoeft klikt hij misschien wel door naar jouw producten of diensten. Wie weet doe jij dat ook wel bij mij? 😉

Met je blog help je ook jezelf vooruit. Door steeds na te denken over mogelijke onderwerpen en trends, blijf je zelf op de hoogte van wat er reilt en zeilt binnen jouw vakgebied of binnen het ondernemerschap. Een zakelijke blog is dus een heel nuttige en goedkope marketingtool. In principe hoeft het je helemaal niks te kosten. Het is natuurlijk wel zo dat een blog onderhouden je veel tijd en energie kost, maar je krijgt er dan ook heel wat voor in de plaats.

Ben jij geïnteresseerd om een eigen blog op te starten binnen jouw vakgebied, maar geef je dit liever uit handen? Misschien is mijn contentabonnement dan wel iets voor jou!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.