Review: wat vind ik van de Scanmarker Air?

Met de digitale markeerstift Scanmarker Air zou je dertig keer sneller werken dan wanneer je de tekst opnieuw moet typen. Dat leek mij toch een straf statement, dus ik testte het graag even uit!

Het gebeurt wel regelmatig dat ik in een boek aan het lezen ben en iets interessant lees voor mijn zaak. Dat je met de Scanmarker Air gewoon over die tekst kan gaan en alles gemakkelijk kan terugvinden in één document vond ik een aantrekkelijk en rustgevend idee. Hoe werkt die digitale markeerstift dan precies? Op de website las ik dat je met een vloeiende beweging over de tekstregels gaat die je wil kopiëren en zo verschijnt de tekst direct in de app. Wil je graag meteen in jouw favoriete tool werken, bv. Google Docs of je notities? Dan zou dat ook prima moeten werken.

Te mooi om waar te zijn?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst wat sceptisch stond over deze uitleg. Meestal gaat het allemaal iets minder vlot dan dat het bedrijf in kwestie laat uitschijnen. ? Ik heb mijn idee hierover echter moeten bijstellen. De Scanmarker Air viel al snel in mijn brievenbus en ik ging meteen aan de slag. Het apparaat scande vlot alle tekstregels die ik probeerde. Top! De digitale markeerstift is in staat om 3000 tekens per minuut te herkennen, dus dat gaat inderdaad heel snel. Bovendien kan de app de gescande tekst ook hardop voorlezen én zelfs direct vertalen naar 70 verschillende talen.

De markeerstift zet je gemakkelijk aan en verbind je daarna met Bluetooth, zo kan je meteen beginnen met scannen. Het kopje is transparant en er zit een lichtje in, waardoor het zicht steeds optimaal is. De stift is heel licht en er zit ook een hoesje bij, hierdoor kan je hem vlot meenemen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hem beschadigt. Na een uurtje opladen, kan je er weer een hele tijd mee verder. Met een prijs van 115 euro valt ook dat nog eens vrij goed mee vind ik.

En de nadelen?

Ik ben de digitale markeerstift nu al een aantal weken aan het gebruiken en voorlopig heb ik nog geen grote nadelen ondervonden. Al moet ik er wel bij zeggen dat het mij tot nu toe nog niet gelukt is om grafieken en afbeeldingen te scannen, terwijl dat normaal gezien wel zou moeten kunnen. Daar moet ik nog even op zoeken dus! ? Voor mij doet de stift volledig wat ik ervan verwacht had, dus ik ben fan!

Zou jij zo’n digitale markeerstift kunnen gebruiken?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.