Get inspired – 10 niet te missen podcasts

Wanneer ik repetitieve taken moet uitvoeren of alleen een wandeling maak, kies ik er vaak voor om ondertussen een podcast te luisteren. De laatste maanden verzamelde ik er een aantal waar ik graag naar luister en vandaag deel ik dat lijstje met veel plezier met jou!

Nies Cools

Nies Cools gaf een aantal jaren geleden de zekerheid van haar vaste job op en maakte de sprong in het onbekende. Vandaag reist ze met haar man en drie kinderen de wereld rond voor haar blog Reismicrobe en helpt ze ondernemende vrouwen om het podium te pakken. Laat je inspireren door haar verhaal en steek – zoals ze het zelf verwoordt – een dikke middelvinger op naar alles wat ‘moet’.

Get Shit Done

Als creatieve ondernemer worstel je wellicht vaak met onderwerpen als structuur, focus en planning. Dat is bij mij niet anders. ? Structuurcoach Elisa Vergote deelt in haar podcast heel wat tips en inzichten om opnieuw grip te krijgen op je agenda.

House of Mindstyle

In de podcast van House of Mindstyle neemt Astrid Florquin je mee in haar verhaal als ondernemer. Wil je graag de beste versie van jezelf worden? Astrid deelt haar tips & tricks om je leven te leiden zoals jij dat wil in plaats van het leven dat anderen van jou verwachten. Thema’s als zelfzorg, zelfvertrouwen, perfectionisme en de drang naar bevestiging komen allemaal aan bod.

Wat Zij Wil

Hanan Challouki is een creatieve ondernemer en expert in inclusieve communicatie. Met haar podcast Wat Zij Wil brengt ze eerlijke conversaties met vrouwen die hun eigen inspirerende verhaal willen delen. Onder andere Chrostin, Farah El Bastani en Astrid Stockman passeerden al de revue.

50 koffies

50 koffies van Yana Smits en Nadia El Makhfi dompelt je onder in de wereld van topondernemers. Ze nodigen bekende ondernemers en experten uit om te praten over tien verschillende thema’s: finance, marketing, sales, netwerken, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, economie, female empowerment, ondernemerschap en gezondheid. Er zijn vijf podcasts per onderwerp, waarvan de vijfde podcast telkens bestaat uit een panelgesprek met jonge ondernemers.

Generation WOW

Deze podcast voorziet je onder het motto ’empower your network’ van bruisende gesprekken met inspirerende en ondernemende vrouwen. Onder meer Sofie Dumont en Kim Van Oncen vertellen je over hoe zij een wow-gevoel creëren binnen hun community. Generation WOW staat voor kwaliteit, content en een portie ‘contentement‘.

Sustainababbels

Duurzaamheid is een cruciaal topic. Daarom gaat Britt in Sustainababbels in gesprek met duurzame ondernemers over hun uitdagingen, oplossingen en toekomstvisie. Deze podcast heeft één doel: zoveel mogelijk ondernemende mensen goesting en handvaten geven om ook een positieve impact te maken.

Netwerk Ondernemen

Ondernemerschap staat centraal in deze podcast. In iedere aflevering wordt steeds één van Belgium’s finest ondernemers uitgenodigd op de sofa. Uiteenlopende onderwerpen als mentorschap, de ‘war for talents’ en creativiteit komen aan bod.

Baanbreeksters

Deze podcast van Knack Weekend zet baanbrekende Belgische vrouwen in de kijker. Vrouwen met een uitzonderlijk verhaal die België en in sommige gevallen zelfs de wereld veranderd hebben. Zo laat Baanbreeksters je zowel kennismaken met de eerste Belgische journaliste als met de eerste grote Belgische modeontwerpster.

#weetikveel

#weetikveel is niet enkel een televisieprogramma, maar ook een podcast van Radio 1. Presentator Kobe Ilsen stelt vragen over kleine dingen in een grote wereld. Blijf up-to-date dankzij afleveringen over energie, Bitcoins en Oekraïne, maar laat je ook verrassen door topics als charisma, buitenaards leven en de Italiaanse maffia. Voor ieder wat wils dus!

Wat is jouw favoriete podcast?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.