Jouw merkstrategie, de basis van een sterk merk

Zelf beslis je op dagelijkse basis bij welke merken je iets voelt en welke merken je liever links laat liggen. Hoe je ervoor zorgt dat jouw ideale klant zich aangetrokken voelt door jouw bedrijf? Door in te zetten op een sterke merkstrategie. Dat is de basis van elk bedrijf, of je nu een starter of al een doorwinterde ondernemer bent.

In deze fase bepalen we samen jouw merkstem en schrijf ik je merkverhaal uit. Maar dat is niet het enige: ook je kernwaarden, je ideale klant en je kernboodschappen komen aan bod. Zo heb je aan het einde van deze fase een helder beeld van hoe je je merk het best uitdraagt. Een merk dat er staat als een huis.

Jouw identiteit, jouw merkstem

Je merkstem of tone of voice is een belangrijk onderdeel van je merkstrategie. Het bepaalt de manier waarop je communiceert met je doelgroep en heeft invloed op hoe jij bij je ideale klant overkomt. Het is van belang om consistent en authentiek te communiceren, zo creëer je herkenbaarheid en vertrouwen. En dat heb je nodig om je ideale klant te overtuigen.

Klinkt jouw merk eerder speels of zou je het zelfs een tikkeltje brutaal durven noemen? Aan de hand van een online call en oefeningen bepalen we samen wat jouw stemkenmerken zijn. Op basis van je gekozen kenmerken, breng ik je merkstem in kaart. Zo weet je meteen hoe je ze in de praktijk inzet.

De ziel van je bedrijf op papier

Een merkverhaal of brand story is de ziel van je bedrijf onder woorden gebracht. Elk bedrijf heeft zo’n helder kernverhaal nodig. Een verhaal dat oog heeft voor de geschiedenis van je bedrijf, maar ook duidelijk maakt waar jouw bedrijf momenteel voor staat. Een verhaal dat vertelt waarom je doet wat je doet.

Je merkverhaal zorgt voor focus waardoor je doelgroep zich makkelijker aan je merk verbindt. Want als het voor jou helder en duidelijk is, is het dat ook voor je ideale klant. Bovendien wordt samenwerken zo stukken eenvoudiger, ideaal wanneer je team uitbreidt of als je met een freelancer in zee gaat.

Relaxatie Gaëlle

Gaëlle Debacker

“Het is echt een zalig gevoel om mijn verhaal zo goed verwoord, zo puur en zo echt te lezen. Ik werd er zelfs wat emotioneel van toen ik het las. Heel dankbaar dat ik jou gevonden heb om dit voor mij te doen. Ik ben enorm tevreden, heel erg bedankt!” 

Jouw persoonlijke Copy Compass, aan huis geleverd

Het is zover: jouw merkstrategie is volledig helder. Je weet wie je ideale klant is en wat je kernwaarden zijn. Je kent je merkstem en je weet hoe je ze kan toepassen. Je merkverhaal is volledig uitgeschreven en je ontdekte wat je kernboodschappen zijn. Je hebt zonet de fundering gelegd voor een sterk merk.

Om ervoor te zorgen dat je deze waardevolle informatie steeds bij de hand hebt, stuur ik je je persoonlijke Copy Compass op. Een gids die je richting geeft in je onderneming. Ontzettend handig bij het uitwerken van de volgende fases, maar ook wanneer je graag wil samenwerken met freelancers of een team uitbouwt.

The Story Roadmap

The Story Roadmap is mijn all-intraject waarin we gedurende acht maanden samen aan de slag gaan met de drie fases: merkstrategie, merkidentiteit en merkbeleving.

Wat krijg je?

  • Een volledig uitgewerkte merkstrategie + Copy Compass in je brievenbus
  • Een sterke online merkidentiteit dankzij SEO-proof websiteteksten
  • Een krachtige merkbeleving dankzij een maandelijkse blogpost en nieuwsbrief gedurende een half jaar
  • Exclusief bereikbaar via Voxer voor al je vragen
  • BONUS: 3 gratis copy credits voor copy naar keuze


Jouw investering:

  • € 425 excl. btw per maand (8 maanden)
  • € 3400 excl. btw voor het volledige traject

→ Betaal je in één keer? Dan krijg je 5 gratis copy credits i.p.v. 3!

Enkel starten met je merkstrategie?

€ 495