Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Mijn focusroutine als copywriter

Routines bestaan uit een opeenvolging van ongeveer dezelfde handelingen en helpen om energie te besparen. Daarom ontwikkelde ik een persoonlijke focusroutine die mijn lichaam én geest voorbereidt om in volle concentratie te werken. Ik leg ze jou vandaag graag even uit!

Mijn werk als copywriter kan je onderverdelen in twee delen: werken in en werken aan mijn zaak. Mijn administratie en facturatie bijhouden, strategische plannen uitwerken en mijn sociale media up-to-date houden zijn voorbeelden van werken aan mijn zaak. Schrijven voor klanten? Dat is werken in mijn zaak. Om zo efficiënt en geconcentreerd mogelijk te schrijven, creëerde ik voor dit soort deep work een focusroutine. Mijn eerste focusblok vindt ‘s morgens vroeg plaats wanneer ik mij nog helemaal fris voel. Het tweede focusblok plan ik meestal kort na de middag in. 

Ik start met het lezen en beantwoorden van mijn mails en probeer telkens naar inbox zero te gaan. Op die manier hoef ik er tijdens het schrijven niet meer aan te denken. Daarna sluit ik mijn mails af en zorg ik ervoor dat ik op mijn laptop geen meldingen meer krijg. Omdat rommel mij stoort als ik aan het schrijven ben, ruim ik mijn bureau ook eerst even op. Daarna ga ik een glas water halen, zodat ik niet vergeet te drinken tijdens het schrijven.

Deep focus

Voor ik mijn iPhone buiten handbereik leg om niet afgeleid te worden, klik ik nog even de lijst Deep Focus aan op Spotify. Omdat dit volledig instrumentaal is, kan ik mij met deze muziek heel goed concentreren. Wil ik niet per se naar muziek luisteren? Dan zijn de achtergrondgeluiden van Hipstersound ook heel fijn. Zo verplaats je je meteen naar een cafeetje in Parijs. Ook een aanrader om inspiratie te krijgen trouwens!

In Asana zie ik in één oogopslag voor welke klant ik vandaag schrijf. Doordat ik hier niet meer hoef over na te denken, verlies ik er geen energie aan. In mijn focustijd werk ik volgens de Pomodorotechniek in blokken van 25 minuten met telkens 5 minuten pauze. Hiervoor gebruik ik Pomofocus op mijn laptop of werk ik met een fysieke timer die op mijn bureau staat. In totaal werk ik meestal drie blokken van 25 minuten, gevolgd door een langere pauze om wat luchtiger werk te doen, te lunchen of te wandelen. Dankzij deze routine krijg ik heel wat werk verzet op een efficiënte manier.

Ik ben benieuwd: heb jij ook zo’n persoonlijke focusroutine?

Gerelateerde blogposts

Persoonlijke mijmeringen over het ondernemerschap

In deze atypische blogpost deel ik graag even enkele persoonlijke mijmeringen over het ondernemerschap. Benieuwd naar mijn kijk hierop? Je ontdekt het hier!

VLOG: Creatief met verf en woorden – aquarel & haiku

Met mijn vlog wil ik je graag een inkijk geven in mijn leven als copywriter, maar wil ik ook focussen op mijn interesse in een simpeler en bewuster leven. In deze vlog ga ik creatief aan de slag met verf en woorden, meer bepaald met aquarel en het schrijven van een haiku.

Ben jij een slow entrepreneur?

Soms lijkt het wel alsof snelheid en drukte de norm lijken. Hoe drukker, hoe succesvoller? Daar geloof ik niet in. Slow entrepreneurship gaat om bewustzijn, geduld en duurzaamheid. Benieuwd hoe deze benadering van ondernemerschap je kan helpen? In deze blogpost neem ik je graag mee in de wereld van de slowpreneurs.

Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Hi, ik ben Hanna

En ik ben van mening dat copywriting en marketing enkel nog zouden mogen focussen op het vertellen van betekenisvolle verhalen. Zonder te manipuleren, zonder valse beloften, zonder je een slecht gevoel te geven over jezelf. Want jouw teksten hebben maar één doel: jouw droomklanten alle informatie geven die ze nodig hebben, zodat ze doordacht voor jou kunnen kiezen.

Wat denk je ervan om hier binnenkort zelf tussen te staan?

Gratis All Aboard mailbunch

20 eerlijke en waardevolle mails (& werkboek) die je aan boord laten van de trein richting authentieke en converterende nieuwsbrieven.