Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Mijn zwak voor bewuste ondernemers

Toen ik een aantal jaren geleden als copywriter startte, hapte ik als onzekere beginner toe op elke aanvraag. “Elke opdracht telt”, was toen nog hoe ik erover dacht. Schrijven over beursstanden, waterverzachters en zonnepanelen? Het passeerde allemaal de revue. Uiteraard deed ik mijn best voor elke tekst, maar toch voelde ik meteen: dit zou het niet worden op lange termijn.

Doorheen de jaren volgde ik heel wat online trajecten en 1-op-1-coaching die mij stap voor stap dichter bij mijn doel brachten. In september 2021 zette ik uiteindelijk de stap om zelfstandige in hoofdberoep te worden. Ik voelde al een tijdje dat ik daar klaar voor was, maar het bleef uiteraard een spannende beslissing. Toch was het volledig de juiste keuze en ben ik nog altijd heel blij dat ik de sprong gewaagd heb.

Niche en ideale klant? Geen idee!

Tijdens mijn eerste sessies bij Syntra en Starterslabo – wat echt al een eeuwigheid geleden lijkt 😮 – vroegen ze mij wat mijn niche zou worden en wie mijn ideale klant zou zijn. Ik slaagde er toen niet in om er een antwoord op te formuleren. Als ik daar nu op terugblik, voel ik dat ik al zoveel gegroeid ben. Enerzijds door de coaching en door de kennis die ik verworven heb, maar anderzijds natuurlijk ook door de ervaring die ik ondertussen opgedaan heb.

Bewuste ondernemers

Mijn ideale klant werd dan ook steeds duidelijker. Ik wil het verhaal vertellen van bewuste ondernemers. Ondernemers met een mooie missie, waardoor ik zelf een sterke connectie met hen voel. Ondernemers die ‘s morgens uit bed rollen met het gevoel dat ze iets willen betekenen.

Denk maar aan een ondernemer met een merk van duurzaam breigoed of een goudsmid die ethisch verantwoorde juwelen creëert. Of een coach die andere ondernemers naar een beter en vrijer leven gidst. Als het gevoel maar juist zit! Dat ik deze ondernemers kan bijstaan door ze met teksten en verhalen dichter bij hun ideale klant te brengen, dat is toch zalig? 🧡

Ben jij mijn droomklant en wil je graag samenwerken? 🤩

Gerelateerde blogposts

7 tips om meer hygge te werken

Wat meer hygge aan je werkplek toevoegen: je maakt je werkdag er niet alleen knusser, maar ook productiever mee. Maar hoe doe je dat nu precies? In deze blogpost geef ik je graag zeven tips die ik zelf graag toepas.

De schoonheid van taalleemtes

Als copywriter merk ik ze soms op: taalleemtes of een tekort aan woorden in de Nederlandse taal. Ik besloot om er even dieper in te duiken en de mooiste woorden te zoeken waar geen Nederlandse vertaling voor is. Klaar? Hier komen ze!

Mijn focusroutine als copywriter

Routines bestaan uit een opeenvolging van ongeveer dezelfde handelingen en helpen om energie te besparen. Daarom ontwikkelde ik een persoonlijke focusroutine die mijn lichaam én geest voorbereidt om in volle concentratie te werken. Ik leg ze jou vandaag graag even uit!

Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Hi, ik ben Hanna

En ik ben van mening dat copywriting en marketing enkel nog zouden mogen focussen op het vertellen van betekenisvolle verhalen. Zonder te manipuleren, zonder valse beloften, zonder je een slecht gevoel te geven over jezelf. Want jouw teksten hebben maar één doel: jouw droomklanten alle informatie geven die ze nodig hebben, zodat ze doordacht voor jou kunnen kiezen.

Wat denk je ervan om hier binnenkort zelf tussen te staan?

Gratis All Aboard mailbunch

20 eerlijke en waardevolle mails (& werkboek) die je aan boord laten van de trein richting authentieke en converterende nieuwsbrieven.