Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Een blik in mijn salesfunnel

Een klant die bij jou een aankoop doet, heeft de fases ‘know’, ‘like’, ‘trust’ en ‘buy’ doorlopen. Maar hoe pak je dat nu concreet aan? En op welke kanalen zet je dan precies in? In deze blogpost leg ik je in detail uit hoe mijn salesfunnel eruitziet.

Hoe de fases ‘know’, ‘like’, ‘trust’ en ‘buy’ er bij mij uitzien? Voor de fases ‘know’ en ‘like’ vertrouw ik vooral op Google en Instagram. Door zoekmachineoptimalisatie toe te passen in mijn websiteteksten word ik goed gevonden op Google. En ook op Instagram ben ik graag actief – op mijn manier 😉 – waardoor nieuwe ondernemers mij leren kennen en mijn huidige volgers mij beter leren kennen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel wat andere manieren waarop ondernemers je kunnen leren kennen. Denk maar aan een artikel in Bossy Magazine of via een netwerkevenement.

Bouw een band op met je droomklant

Vanuit Google komen ondernemers uiteraard op mijn website terecht, maar ook vanuit Instagram probeer ik hier zoveel mogelijk naar te verwijzen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling om op Instagram alles op te bouwen, aangezien dit niet mijn eigen kanaal is. Op mijn website leren bezoekers mij beter kennen via mijn over mij-pagina en vertrouwen ze op mijn expertise door mijn blog. Het doel op dit moment is vooral om mijn nieuwe websitebezoekers te overtuigen om zich in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Er zijn weinig mensen die meteen tot actie overgaan en een aankoop doen of een kennismakingsgesprek boeken. Doordat ze op mijn e-maillijst staan, ben ik ze niet ‘kwijt’ wanneer ze mijn website verlaten en kan ik ze opnieuw contacteren.

Dat doe ik dan ook met mijn wekelijkse nieuwsbrief Slow Stories. Op die manier bouw ik een band op met mijn subscribers. Vanuit mijn nieuwsbrief verwijs ik ook regelmatig weer naar mijn website, want dat is waar de ‘buy’ gebeurt natuurlijk. Mijn subscribers vragen een kennismakingsgesprek aan, kopen mijn cursus Mailbox Stories of kiezen ervoor om hun teksten door mij te laten schrijven. Dus: zoals je ziet zet ik Instagram zeker in, maar zijn het mijn eigen kanalen die ervoor zorgen dat er effectief geld in het laatje komt. (Hoe je je minder afhankelijk maakt van Instagram? In deze blogpost lees je er alles over)

Verkeerde focus

Wat zie ik vaak gebeuren bij ondernemers? Dat er heel veel geld en aandacht naar Instagram gaat. Daarna gaan je nieuwe volgers verder in de funnel en komen ze terecht op je website, die nog niet in orde is. De teksten stralen niet uit waar jij voor staat en ze converteren dus jammer genoeg niet. Er is geen blog, dus je nieuwe websitebezoeker vanuit Instagram leert je niet beter kennen. Of je hebt één blogpost die dateert van 2021, waarmee je je ook niet echt als expert profileert.

En inschrijven voor je nieuwsbrief? Dat kan, maar daarna is het windstil. Op die ene verdwaalde promomail in het najaar na dan. 😉 En eigenlijk is dat zonde, want de focus die je op Instagram legt, is verloren moeite. Je potentiële klanten botsen op een muur en gaan niet over naar de tweede helft van je funnel. Het is alsof je een uitnodiging voor je housewarming stuurt, maar eigenlijk nog aan het renoveren bent. Zorg er daarom voor dat je eigen kanalen goed zitten en nodig daarna pas mensen uit om ernaar te komen kijken.

Benieuwd hoe ik jou daarbij kan helpen? Stuur mij een berichtje en we hebben het er eens – helemaal vrijblijvend – over. 🧡

Gerelateerde blogposts

5 originele mailfunnels die het verschil maken in je bedrijf

Dat mailfunnels waardevol zijn voor je bedrijf, weet je wellicht al. Maar misschien vraag je je soms af hoe je zo'n sequence nu concreet kan inzetten? Van je warme leads in de watten leggen tot de ervaring van je bestaande klanten verbeteren – in deze blogpost geef ik je graag vijf ideeën voor originele mailfunnels.

Maak je bedrijf minder afhankelijk van Instagram

Als ondernemer herken je het ongetwijfeld: de voortdurende druk om content te creëren voor Instagram. Een taak die telkens opnieuw in je agenda opduikt en waar je eigenlijk écht geen energie van krijgt. In deze blogpost vertel ik je hoe je je bedrijf minder afhankelijk maakt van Instagram en waar je je beter wel op focust.

Scoor in Google met je blogposts

Heb jij een blog voor je zaak of wil je er graag mee starten? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met zoekmachineoptimalisatie of SEO. Dat zorgt er namelijk voor dat bezoekers jouw blogposts vlot vinden in Google.

Hi, ik ben Hanna

Wil je nog meer weten over copywriting, marketing en mijn leven als copywriter? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief Slow Stories.

Hi, ik ben Hanna

En ik ben van mening dat copywriting en marketing enkel nog zouden mogen focussen op het vertellen van betekenisvolle verhalen. Zonder te manipuleren, zonder valse beloften, zonder je een slecht gevoel te geven over jezelf. Want jouw teksten hebben maar één doel: jouw droomklanten alle informatie geven die ze nodig hebben, zodat ze doordacht voor jou kunnen kiezen.

Wat denk je ervan om hier binnenkort zelf tussen te staan?

Gratis All Aboard mailbunch

20 eerlijke en waardevolle mails (& werkboek) die je aan boord laten van de trein richting authentieke en converterende nieuwsbrieven.